Gay Christian EuropeLGBT Christian Europe

Добредојдовте во Геј Христијаните од Европа

Gay Christians in Europe

Геј Христијаните од Европа нуди повеќејазична поддршка и ресурси за христијани од сите деноминации во Европа, коисе геј, лезбејки, Bisekual, транссексуалци (ЛГБТ) и преиспитување на нивната сексуална ориентација вонивниот мајчин јазик.

Најди ЛГБТ добредојде и отворена црквата*, групи за поддршка и телефонски линии во вашата земја, да се најдаткниги кои се релевантни за геј и христијанин во вашиотмајчин јазик и да ги чита на сведочења на други ЛГБТхристијаните во вашата земја.

* Дел Нашата Црква е заштитен со лозинка. Ве молам Контакт за да добиете пристап.

O Геј Христијански Европe

Геј Христијани им служат на Европа религија е роден од потребата за простор со Европската чувствувам, и да допрат до ЛГБТ христијаните во Европа на нивниот мајчин јазик.

Ние ќе ги поддржи геј, лезбејки, бисексуалци и транссексуалци христијани низ Европа во безбедна срединаи заштита. Нашата цел е да се поддржи секој човек во својот личен пат, без оглед на нивната религија и дали тие се чувствуваат повикани да целибат, или веруваат дека Бог јаблагословува обврски од ист пол животот, и добредојде наоние кои се подготвени во христијанството.

Нашата цел е да се христијани и ЛГБТ луѓето во сите европски земји во контакт со групата, добредојде нацрквата и на локални ресурси за нив, и да изгради онлајн заедница во лице.

Spiritual Retreat

House for spiritual retreat

Our last Retreats have been an absolute success and a very blessed time.
Unfortunately, there is NO retreat in 2017, unlike what may have been heard from other sources. This is official.

However, we will aim to have a GCE retreat in 2018, in France. Please check back for details nearer the time.

More details...

Share |

Terms of Use | Privacy Policy